home : about : articles : video : tutorial : events : pictures : high-light


WINDSURF GIRLS NORWAY

A network for Norwegian Windsurfing Girls

[LINK TIL BILDER]

38 jenter på WindSurf Camp i Tønsberg.

Det var latter sol, surf og sommer i Tønsberg for de 38 jentene var med på den tredje campen som 2windy.com arrangerte for jenter som windsurfer.


Utover fredag kveld og lørdag morgen dukket det opp bil på bil med store lass på taket og blide jenter bak rattet. Stedet for årets 2windy.com camp var Furustrand Camping på Ringshaugstrada ved Tønsberg. Her bodde jentene i vogner bare noen meter fra riggeområde, en langgrunn sandstrand og vinden kom rett inn på stranden og skapte perfekte forhold.Etter registrering på lørdag og utlvering av t-shirts og effekter introduserte Elise jentene til noen tips om å rigge seil. Og etterpå var det bare å kaste seg over lasset med utstyr, få lov til å spørre om hjelp fra de andre jentene og etterhvert finne veien ut på vannet. Vinden meldte sin ankomst og det var bare en ting å gjøre: Nemlig å få så mye tid på vannet som mulig! For slike super forhold har man skjelden! Etter hvert kom også Helge og Einar fra SeaSport og sparket igang instruksjon for de som var litt ferske på brettene sine.


Vinden fortsatte å blåse mellom 8 og 10 m/sek hele dagen. Innimellom forsøkte Lill og Elise å komme med litt tips om stil og teknikk. Flere fikk også fikset på vannstarten sin og følte seg mer og mer komfortable i vind og bølger. For flere var det jibbing, hopp og freestyle triks som sto på menyen.


Mellom slagene på vannet gikk praten livlig på stranden og det var tett mellom smil og latter. For det går jo ikke ann å være sur og lei når hele fjorden er full av jenter på brett?Kvelden meldte sin ankomst og det var bare å rydde plass til mange meter med langbord mellom vognende. Og ”kjøkkengruppen” disket opp en skikkelig grillmiddag til jentene som var sultne som ulver...


Prat om surf og litt rykninger i danseføttene foregikk langt utover i de sene timene, før det ble sommernatt og hodene plassert på putene for å hente energi til en ny dag.


Solen opp og jentene brettet opp armene for ennå en hektisk dag på stranden. Såre muskler ble strukket og sutret litt om. Men snart meldte vinden sin ankomst på nytt med rundt 8 m/sek hele dagen og det var bare å trampe ut i vannet for ennå mange timer.


Ingen 2windy.com camp er komplett uten regatta!


Denne gangen ble de 32 jentene som startet delt inn i to grupper etter nivå og det ble lagt ut bøye i kyndig stil av Helge. Det ble en veldig lang 8-talls bane som jentene skulle seile 2 runder på. På land var Elise starter og ute i båten skvulpet Lill og Helge med kamera i hånd. Nivået har økt de siste årene og det var bare å la seg imponere av fart og stil mot bøye. Selv en gammel ringrev på brett som Hilde hadde tørket støvet av brettet og satte fart for å ikke slippe Solveig av synet. Det ble spenning til målgang. Hilde viste at hun ikke hadde glemt sakene sine og nappet seiern fra Solveig. Bak de fulgte jenter i full fart, flere i sin aller første regatta på brett. Så fulgte den andre gruppen og det var ingen ting å si på innsatsen her heller, full fart og litt basking rundt bøya siden jibbene ikke satt helt ennå.


Mange av jentene nektet å gi seg og måtte jages inn til premieutdeling. Selvsagt så ble alle de fete premiene loddet ut blant alle jentene slik at alle kunne vinne! Så ble det rigget ned, sjauet og båret, før kursen ble satt hjemover.Helgen forteller oss at at windsurfingen er ”hotte” saker hos jenter i alle aldre. Både hos unge talenter som bør tenke hardt på å få seg en karriere innen regattaseiling på brett og strandløvinnene som nyter livsstilen i hvert åndedrag.Bak campen sto Lill Bente Hollstedt som driver nettstedet 2windy.com hvor ideen er å skape et hyggelig og lærerikt nettverk for jenter som windsurfer. Det viktigste er at alle hjelper hverandre og lærer av hverandre slik at alle lærer og blir inspirert av andre jenter som er glad i vann og vind. Det er inspirerende å se hvor nytte jentene har å seile sammen med andre jenter og hvor avslappet og positiv stemningen alltid er.Tusen takk til alle jentene som kom til Tønsberg, det er fantastisk inspirerende at det er så mange jenter som windsurfer. Og flere er på vei. En kjempehilsen til våre sponsorer som gjør det så moro å sette igang aktiviteter for jentene. Og selvsagt en ekstra takk til SeaSport som stiller opp uten protester for jentene, hver gang vi spør.Vi sees alle sammen til høsten. Arrangementskomiteen har gått i tenkeboksen og grubler ut mer moro.Tusen takk for sommerens morsomste helg!

Keep it simple, sail and smile!

Kaja, Solveig & Lill
 

 

 

A page I started in
2002, dedicated to
girls that windsurf...lill bente hollstedt

nor(way)84 mail

 

Life and sport changes.
And the activity and updates on this
page reflects that...


...not always perfect!

 

I have stopped competing, still loves windsurfing and live
in Oslo, Norway...
Most news and events will be from
around here!

 

 

 

> about windsurfing

> windsurfing WOMEN

> windsurfing NORWAY

> FORUM NORWAY