home : about : articles : video : tutorial : events : pictures : high-light


Diva Windsurf Norway Spring Camp 2003


28 women joined the first ever Diva-Camp in Norway...

7-8 juni Ringshaugstranda, Tønsberg.

>> PICTURESDet var sol og det var vind til de 28 spreke windsurfingjentene som fant veien til Tønsberg og Ringshaugstranda 7. og 8. juni. Jenter som hadde seilt i over 15 år og noen som for første gang utfordret vind og bølger.

The Diva camp story…

Solen sto høyt på himmelen lørdag morgen ved klubbhuset til Tønsberg Brettseilerklubb. 5 jenter hadde faktisk kommet ned kvelden før og tilbrakt natten på betongulvet. Jentene bak Diva Windsurf Norway Elise Halvorsen og Lill Bente Hollstedet fant fort ut at her var det bare å holde tungen rett i munnen for jentene strømmet på fortere enn de klarte å få opp reklamebannerne til sponsorene. Klokken 11 gikk signalhornet og jenten ble ønsket velkommen. Jenter fra hele Østlandet hadde funnet veien i alderen 20 til 39 år. Etter en kort briefing om helgens program var det bare å finne veien ned mot vannet, vinden og ut i bølgene. Jentene hjalp hverandre med å rigge opp utstyret og trippet utålmodig mot vannet. For nybegynnerne var det 2 og 3 jenter på hvert av de 4 brettene og varme drakter var på plass. Vinden økte og utfordringene for nybegynnerne lå klare. Etter litt nødig, latter og fall. En mast eller to i hodet begynte de første å finne seg til rette på brettene. De som ikke var på brettene heiet og skrålte på de som var oppå, og hjelpende hender for å holde farkostene litt ekstra stødig var aldri langt unna. Rundt nybegynneren dukket det snart om jenter med eget utstyr og vannet ble farget av flere og flere jenter. Til slutt måtte nybegynnerne ”blåses” med makt på land for å ta en pause. Stadig ankom nye jenter campen og snart var det langt over 20 ivereige smilende ansikter på vannet. Utstyr både av ny og gammel dato ble rigget og løftet ut på vannet. Noen planet for første gang på det nye brettet sitt og noen tok sitt første lille hopp. Vinden bare økte og det var utfordringer til alle. Sånn gikk dagen. Klokken 16
00 var det igjen signal på land og beskjed om at skulle vi rekke kveldens program så var det bare å pakke sammen og få alt inn i klubbhuset. Og før Elise og Lill hadde fått summet seg så var brett og seil rigget ned, alt lagt på plass og jentene sto klare med soveposene for helgens neste Diva-opplevelse.

BBQ…

Med hjelp fra sponsoren SeaSport
, lokal gjestfrihet, nok av jenter på kjøkkenet og gutter rundt grillen, ble det en hyggelig hagefest med mat og drikke for jentene. Vinden hadde løyet, solen varmet fra blå himmel og dagens erfaringer på vannet ble brettet ut. Og jentene kaklet som bare jenter kan og snart var det klart for kveldens neste høydepunkt!

Sjampisparty!

I taxi-buss ble jentene fraktet ned til Tønsberg sentrum hvor dørene til surfbutikken Splashback var åpnet og innenfor sto det rosa sjampanjeglass klare. Rabatt på årets surfetøy og kassapparatet sto åpent og ventet. Jente koste seg i prøverom og trippet spent rundt med utålmodige lommebøker, skålte og vugget i takt med musikken. Posene ble merket med navn med løfte om levering til stranden neste dag. Så gikk jentene videre til Tønsberg
s natteliv. Kveldens store ”fornærmelse” var da en gutt så kjekt pekte på langbordet til jentene og lurte på om det var et ”håndballlag på tur". Da det ble forklart at dette var vindsurfere, men jentene blie ikke trodd.

Jentene overnattet side om side som på leirskole i privat bevertning og om morgenen var det effektiv pakking, vasking og full fart med kurs for stranden. Kanskje var det bæreposene som lokket? Igjen skinte solen og vindmeldingen var prima.

Nå begynte også nybegynnerne å bli sikre og det var utrolig å se at i dag kunne kalles alle jentene kalles windsurfere. Frem og tilbake, opp og ned! NO problem! Kampen om brettene ble heftig og inn på stranden ble det gestikulert og snakket høylydt om opplevelsene på brettene. Og ikke minst om hvor gøy det var og hvor kort veien til eget brett nå var.

Litt lenger ut på sjøen var det nok av fargeklatter som beveget seg raskt frem og tilbake. Smil og vink ble utvekslet over bølgetoppene.

Klokken 1400 gikk signalhoret og seilerne kom inn til land. Det var tid for Diva Windsurf Norway sin første regatta. Bøyer var lagt ut og flaggene klare. En bøye for klassen ”Diva Rekrutt” og en litt lengre ut for ”Diva
Klassen". Lill som sto med vann lang opp til halsen synes jentene var vel ivrige og passet på at ingen dro av gårde før signalet. I vannet sto også de som ikke hadde eget brett og heiet og på land var det godt med tilskuere. Etter 3 minutter gikk signalet og racet var i gang. Etter litt basking i startområdet var jentene på vei utover mot bøyene. Nybegynnerbrett, kjølbrett, wavebrett i en salig blanding. I ”Diva-Rekrutt” rundet Ina-Elin Rødsæther bøyen med en imponerende jibb etter bare 2 dager på brett og fosset mot mål. Litt lenger ut var kampen i Diva-klassen hard og heftige endringer skjedde i ledelsen. Tilslutt var det Anja Myhre som kom seg fri og dundret mot mål. Og for resten var det ikke snakk om å gi seg og ønsket om å fullføre var stort. Jentene ble heiet ferm og fullførte sin aller første regatta i flott stil.

Når jentene hadde kommet
land igjen ble det gjort i stand et proppfullt premiebord og etter at vinnerne i regattaen hadde fått sitt ble det loddet ut flotte gaver fra sponsorene blant deltakerne. Alle fikk også med seg en liten "overraskelse", et blad og masse ros.

Og med samme iver som dagen før ble utstyr ryddet ned i en fei og snart sto Elise og Lill alene igjen og betraktet det tomme klubbhuset. Og de var enig om at det hadde vært en utrolig flott helg og at det kryr at tøffe damer som seiler brett!
 

Gutta i videoproduksjonselskapet SmallFilms tok litt film gjennom helgen vi håper å kunne publisere en smakebit fra. Det var også nok av fotokameraer og vi håper alle sender inn sine gode "Diva-Shots"!

Jentene bak Diva Windurf Norway Elise Halvorsen og Lill Bente Hollstedt vil gjerne rette en stor takk til alle de 28 jentene som sporty stilte opp, til de guttene som brettet opp skjortearmene, Kjell og Jan for at de lånte bort husene sine, for lån av klubbhus og brett, værgudene som hørte på oss! En ekstra kjempetakk til campen sine sponsorer som gjorde det mulig å gjennomføre en fantastisk helg i Tønsberg med flotte premier, mat og drikke: SeaSport, Splashback, Smooth og SmallFilms. Vi vet det er flere jenter som seiler brett der ute og gleder oss til å se flere neste gang!

Alle jenter som seiler brett er velkommen i Diva Winsurf Norway og vi håper å se deg igjen snart på vannet. Flere Diva-jenter benytter flittig Torkildstranda i Drøbak og det er plass til flere jenter her. Til høsten så er planen å lage en Diva-tur til Varberg i Sverige. Et fantastisk seilsted som passer for Divaer på alle nivåer.

VIVA LAS DIVAS!

Keep it simple, sail and smile!

Elise & Lill

Check out the gallery!


 

 

 

 

 

A page I started in
2002, dedicated to
girls that windsurf...lill bente hollstedt

nor(way)84 mail

 

Life and sport changes.
And the activity and updates on this
page reflects that...


...not always perfect!

 

I have stopped competing, still loves windsurfing and live
in Oslo, Norway...
Most news and events will be from
around here!

 

 

 

> about windsurfing

> windsurfing WOMEN

> windsurfing NORWAY

> FORUM NORWAY